kleurmeester

Hoe kies je kleur voor in je interieur?

Kleurmeester biedt woonaccessoires aan die kleurrijk en sfeervol zijn. Zij bieden een scala aan kleurrijke stoffen met opvallende streeppatronen en gewaagde kleurkeuzes voor in je binnen- en buiteninterieur. De stoffen geven net die extra swung aan je kleurpallet en interieur.

Kleurmeester brengt sfeer in je huis

De kleuren van je interieur zijn grotendeels bepalend voor de sfeer in huis. De ene kleur maakt je huis knus en warm, terwijl een andere kleur je huis juist fris en levendige laat ogen. Ook kun je met kleur iets accentueren, of juist minder opvallend maken. Een ruimte visueel groter of kleiner maken kun je ook met de juiste kleur. Het werken met kleuren in je interieur is dus een manier om sfeer en effect te creëren.

Welke kleuren kies jij?

Bij het kiezen van kleur, moet je eerst bedenken welke functie de ruimte heeft en welke sfeer je wilt creëren. Wat hierbij helpt is het maken van een moodboard. Zoek plaatjes uit op internet, de Pinterest van Kleurmeester en in woontijdschriften.  Verzamel degene die je het mooiste vindt op basis van sfeer en kleur. Plak ze op of maak een digitaal bord op Pinterest. Dit geeft je een overzicht welke sfeer je het meest aanspreekt en welke kleuren passen bij jou en de ruimte die je wilt aanpakken.

Gebruik de kleurstalen van kleurmeester

Ook kunnen kleurstalen je meer inzicht geven in wat je mooi vindt en wat bij elkaar past. Dat kun je doen met behulp van een kleurenwaaier of met losse kleurstalen die je bij een bouwmarkt kunt meenemen. Bekijk de kleurstalen op meerdere momenten van de dag en bij natuurlijk en kunstmatig licht. De materialen waarmee je gaat werken zijn tevens van belang voor de sfeer van een ruimte. Denk aan de afwerking van de muren, plafonds en het houtwerk; verf, stuc, behang etc. Maar ook voor de materialen van de meubels en woonaccessoires. Ook daar kun je vaak stalen van aanvragen.

Tips om kleur in je interieur te kiezen op een rij:

·     Bepaal de functie van de ruimte en de sfeer die je de ruimte wilt geven. (Een moodboard kan je hierbij helpen)Verzamel kleurstalen, materiaal stalen en stofstalen. En bekijk ze in daglicht en kunstlicht. Leg ze naast de items die je al hebt en wilt behouden en bekijk of ze matchen. (afhankelijk van hoe rigoureus je je interieur wilt aanpakken)

·       Beoordeel de ruimte zelf. Is er veel of weinig daglicht. Hoe groot is de ruimte. (Gebruik lichte(re) kleuren bij weinig daglicht en kleine ruimtes)

·       Stem je kleurkeuze af op alle elementen en materialen in de ruimte.(Plafond, muren, houtwerk, raambekleding en accessoires)

·       Kies een kleurfamilie als basis. (Dat geeft rust en balans en tegelijkertijd keuze in kleur terwijl de kleuren wel complementair zijn)

·       Voeg accentkleuren toe aan het basis kleurpallet dat maakt je interieur speels, spannend en eigen (laat die accentkleuren terugkomen in woonaccessoires, meubels, of op de wand)

Nieuwsgierig geworden naar de stoffen? Bestel een stofstaal zodat je de stof in het echt kunt bekijken en hem bij je items in je interieur kunt houden. Neem contact met Kleurmeester op, of maak een afspraak om langs te komen en de stoffen te bekijken en je wens te bespreken, Kleurmeester denkt graag met je mee.

Durf, kies kleur, voor een onderscheidend en persoonlijk interieur!