Veiling

Online veiling: De kunst van het bieden

 Ik keek laatst een aflevering van een oud seizoen van Will and Grace over een online veiling. Als je de aflevering nog nooit hebt gezien zal ik het even kort toelichten.

Jack komt in het appartement van Will en Grace en hij heeft een nieuwe scooter die een handtekening van Ricky Martin heeft. Hij heeft deze scooter op eBay gekocht door zijn rivaal af te troeven en hoger te bieden. Daarnaast heeft hij ook op een andere veiling website geboden op een paar schoenen die ooit door Britney Spears zijn gedragen. Helaas heeft hij deze veiling verloren. Hij word er nogal boos over, vooral omdat zijn aartrivaal deze schoenen wel heeft gewonnen en hij zegt: “Zo een veiling kan echt heel gemeen worden!”

Wat wil ik hiermee zeggen? Online veilingen zijn echt groot momenteel. En er kan een heuze oorlog ontstaan tussen bieders, maar het kan ook heel leuk zijn en je kunt er leuke spullen mee op de kop tikken. Een veiling is eigenlijk een sport, dus ik zal je een aantal tips geven hoe je een veiling kunt winnen.

Drie tips om een online veiling te winnen

  1. Doe onderzoek
    Als je een nieuwkomer bent bij het doen van een online veiling, dan kan je beter goed onderzoeken wat de betrouwbare websites zijn. Zoek 2 a 3 betrouwbare veiling websites waar je mee kunt beginnen.
  2. Stel een limiet in
    Als je een product hebt gevonden die je graag wil hebben, maak dan eerst voor jezelf duidelijk hoe waardevol dat product voor jou is! Geef jezelf dan een limiet qua het maximale bedrag dat je er voor uit wil geven en zorg dat je deze niet overschrijdt. Het is makkelijk meegesleept te worden in emoties tijdens de veiling en dan toch meer uit te geven dan je eigenlijk van plan was. Waak hier dus voor!
  3. Profiteer van fouten
    Zie je een product dat veel gevraagd is? Dan zijn veel mensen in de veiling bereid om er veel geld voor te betalen, wat dus veel concurrentie geeft. Wat dan slim is dat je op zoek gaat naar fouten in het product of advertentie zodat je de prijs omlaag kunt krijgen.

Er zijn wel meer tips die ik kan geven, maar als beginner heb je hier nu eerst genoeg aan. Ik wens je veel plezier bij je eerste veiling.