Drie keer op vakantie in eigen land

Reizen is tegenwoordig iets dat we bijna vanzelfsprekend vinden. Iedereen hoort wel eens verhalen van vrienden, familie of collega’s die afgereisd zijn naar verre plekken in Azië, Zuid-Amerika of Afrika. En er is ook genoeg te beleven in deze wereld, of je nu van een natuurvakantie, strandvakantie of stedentrip houdt. Maar vergeet niet dat je voor een leuke vakantie helemaal geen twintig uur in het vliegtuig hoeft te zitten, noch duizenden euro’s hoeft neer te tellen. Leuk en goedkoop op vakantie gaan, kan ook gewoon in eigen land. In dit artikel lees je drie soorten vakanties in Nederland die hartstikke leuk zijn!

Stedentrip in Nederland

Nederland kent een hoop interessante en mooie steden om te bezoeken. Natuurlijk kun je naar Amsterdam of Rotterdam, maar de Randstad is niet de enige plek waar je aan moet denken. Wat dacht je van Groningen, Deventer of Arnhem? Een echte aanrader is ook een tripje naar Maastricht. Je verblijft dan natuurlijk in een goedkoop hotel Maastricht. Het leuke van een stedentrip is de hoeveelheid activiteiten die zo’n stad biedt. Je kunt heerlijk flaneren langs mooie oude architectuur, bij een ludiek museum naar binnen gaan, lekker shoppen in de binnenstad en plaatsnemen op een terrasje om mensen te kijken.

Verblijf in een vakantiepark

In Nederland vind je ook vele vakantieparken. Zo’n vakantiepark is ideaal, zeker als je met jonge kinderen op stap gaat. Je hebt de luxe van een eigen huisje met keuken, maar tegelijkertijd ook een park waar vaak veel activiteiten plaatsvinden. Zo hebben de meeste vakantieparken één of meerdere restaurants, een kleine supermarkt en een activiteitenteam, dat je kinderen mee op stap kan nemen terwijl jij een lekker bakje koffie drinkt. Boek bijvoorbeeld een huisje bij Oostappen vakantieparken en ga voor een vakantiepark midden in de natuur. Zo kun je vanuit je vakantiehuisje mooie wandelingen maken in de Hollandse natuur. Nog een bonus: kies een vakantiepark met zwembad. Je kinderen zullen er geen genoeg van krijgen!

Strandvakantie in Nederland

Nederland is een echt waterland, er is dan ook meer dan genoeg kust in ons land. Van Zandvoort tot Zierikzee; aan de Hollandse kust is het prima vertoeven. Kies een hotel vlakbij het strand en rol ’s ochtends vanuit je bed zo de zee in. Met een beetje geluk heb je ’s zomers mooi strandweer en is het enige dat jij nog hoeft te doen, ontspannen op je badhanddoek en af en toe een duik in zee nemen. ’s Avonds val je in slaap met het geluid van de golven op de achtergrond. Weet jij al waar je naartoe gaat op vakantie in Nederland?