creatiefkopen.nl

M.2 SSD: koop iets voor in je computer

M.2 SSD

Creatief omgaan met de computer of laptop is iets dat veel mensen vergeten. Maar als je nou bedenkt dat je je laptop of je computer elke dag gebruikt. Dan wordt het ineens toch een stuk belangrijker hoe je apparaat functioneert. Net als dat mensen allemaal apps installeren op hun telefoon, moet dat ook kunnen op hun laptop of computer. Je kunt bepaalde software installeren die het je leven makkelijker maakt, maar ook hardware. Qua hardware kan het upgraden kan heel makkelijk met een M.2 SSD. Je maakt je apparaat er veel sneller mee en het is heel weinig moeite om het ding te installeren. Dus: koop eens iets voor in je computer, een M.2 SSD.

Het verschil

Een normale computer of laptop heeft een HDD, dat is een harde schijf. Tegenwoordig kun je ze ook kopen met een SSD voor een iets hoger prijsje. Een HDD heeft echt zo’n draaiend schijfje erin zoals een CD. Een SSD heeft geen draaiend element erin. Met een SSD kun je sneller bestanden opslaan en downloaden en programma’s starten, maar op een HDD heb je meer ruimte. Het probleem met allebei deze schijven is dat ze op dezelfde aansluiting zitten voor je computer, en die is alsnog beperkt. Dat gaat via een kabel die niet zo veel data kan verplaatsen. Een M.2 SSD plaats je daarentegen op een andere plek, direct in het moederbord. Dat zorgt ervoor dat een M.2 SSD meer data kan verplaatsen dan de andere twee schijven. En dat is heerlijk.

Waarom een M.2 SSD zo fijn is

Voor wie graag gamet, films kijkt, of andere zware dingen op de PC of laptop doet: een M.2 SSD is ideaal. Je apparaat is sneller dan ooit. De opstartsnelheid wordt verdrievoudigd bijvoorbeeld. Ook programma’s starten sneller op. Dus gebruik je veel Photoshop of andere zware programma’s, dan is een M.2 SSD de oplossing bij uitstek. Aanrader: koop de Intel SSD, die zijn altijd heel betrouwbaar!

Neem een HDD naast je M.2 SSD

Wat wel zo is met een M.2 SSD, is dat het minder opslagruimte heeft dan een HDD. Het beste is om een HDD ernaast te houden zodat je daar al je documenten op kwijt kunt. Dan zet je je belangrijke programma’s of games op je M.2 SSD en je hebt de ideale combinatie voor thuis. Creatief gekocht en handig geplaatst maar toch heel fijn voor een apparaat dat je elke dag gebruikt. Koop eens wat anders dan spulletjes voor jezelf, koop eens wat voor je computer!

Mobiele versie afsluiten