creatiefkopen.nl

Balenciaga, een origineel en eigentijds modemerk

Balenciaga

Ken jij de plastic tassen van de IKEA? Blauwe kleur, een soort van plastic materiaal en en mooie gele handvaten? Balenciaga heeft een tas ontworpen die bijna hetzelfde is en vraag hier ruim 1.700 euro voor. Ze hebben aan een dagelijks gebruiksvoorwerp een eigen smaakje toegevoegd en hebben het omgetoverd tot een mode item. En dat is precies waar Balenciaga bekend om is geworden. Ze weten keer op keer het nieuws te halen door het vernieuwende ontwerpen en design. Heb je het gehad met die saaie zwarte hoodies en die simpele basic witte t-shirts? Dan zit je bij dit merk aan de goede adres.

 

Wie is Balenciaga

Cristóbal Balenciaga Eizaguirre was een modeontwerper geboren in Spanje. In 1919 begin hij een modehuis en eigenlijk meteen had menig modeontwerper respect voor wat deze man durfde te doen met kleding. Hij combineerde verschillende materialen met elkaar, bracht stof in vormen waar nog niemand aan had gedacht en gebruikte de meeste bijzondere kleuren. Christian Dior noemde hem ook wel “de meester van ons allen”.

 

De stijl van Balenciaga

Voor de stijl van Balenciaga was opvallend, het was vernieuwd. Waar andere modeontwerper zich hielden aan de voorbeelden die al waren bedacht ging Balenciaga zelf experimenteren. Hij speelde met de stoffen, materialen en kleuren. Zijn modellen hadden allemaal een opvallend zandloper figuur en hij durfde als eerste de ronde vormen van de vrouw te accentueren. Hij bedacht de cut out ankle boot, de sok-sneakers en de oversized jassen waar niemand je maat in kon raden. Hij werkte met verschillende lagen om kleding zo echt een dimensie te geven.  

 

Een paar opvallende mode items van Balenciaga

Als we kijken naar de collectie van Balenciaga vallen een paar items ons meteen op zoals bijvoorbeeld de outerwear jas. De outerwear jas is een regenjas maar dan oversized, en dan bedoel ik flink oversized. De jas houd je in ieder geval goed droog. Nog een item wat opvalt zijn de schoenen van dit merk. De schoenen van dit merk hebben namelijk een spitse neus en niet alleen de laarsjes. Ook de sneakers zijn voorzien van deze bijzondere vorm en is daarmee de eerste op de markt. Ook de sweaters hebben een bijzondere uitstraling. Ooit een patroon gezien waar rechte en een beetje schuine lijnen door elkaar worden gemixt? Het heeft een beetje een dizzy effect maar het valt wel op.

 

Balenciaga heeft nog meer bijzondere en spraakmakende mode items. Benieuwd geworden naar de collectie? Neem dan snel een kijkje!

Mobiele versie afsluiten